UDDANNELSE
Midtjysk Turisme
Fra venstre: John Fogde fra Northside Festival, Lykke Nielsen Høj, direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, Mette Andersen fra Bryrup Camping, regionsrådsformand Bent Hansen samt Alex Munch fra Stauning Whisky.

Musikfestival modtog årets TurismeVÆKSTpris

Modtagerne af Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris blev tirsdag afsløret ved Turismekonferencen 2014. Hovedprisen samt de medfølgende 75.000 kroner og en skulptur gik til den aarhusianske Northside Festival.

Hvad har en ung musikfestival i Aarhus, en sundhedscampingplads i Bryrup og et whiskydestilleri i Stauning til fælles?

De har alle tre bidraget til at skabe vækst i den midtjyske turisme.

Tirsdag den 4. november kunne regionsrådsformand Bent Hansen under den udsolgte konference med mere end 250 deltagere afsløre modtagerne af regionens TurismeVÆKSTpris 2014, og han havde mange pæne ord med til både vinderne og de øvrige af de 33 indstillede kandidater.

Turistpris2014 04Hovedpris til Northside Festival

Hovedprisen på 75.000 kroner samt en bronzeskulptur udført af den midtjyske kunstner Thomas Andersson gik til den kun fem år gamle musikbegivenhed Northside Festival.

Om modtageren sagde Bent Hansen blandt andet, at:

”Arrangørerne på rekordtid har skabt et stærkt brand, der understøtter Aarhus’ internationale profil som en innovativ og ung by”.

- Det var meget overraskende, at vi ud af et så stærkt felt blev udvalgt til at modtage TurismeVÆKSTprisen 2014. Samtidig er det enormt motiverende, siger John Fogde, talsmand for NorthSide. Vi har kun haft turisme som indsatsområde i ganske kort tid, men der er ingen tvivl om, at prisen bekræfter os i, at vi er på rette vej.

Turistpris2014 05Campingplads hædret for gæsteoplevelsen

Bryrup Camping fik en temapris samt 25.000 kroner for at have sat gæsteoplevelsen i centrum med tiltaget Aktiv camping – bevægelse, sundhed og velvære.

Ifølge Bent Hansen fordi ægteparret bag Bryrup Camping, Mette og Carsten Andersen, med begrænsede midler til rådighed har kunnet udvikle en anderledes ferieoplevelse, der har vakt stor efterspørgsel hos gæsterne:

”Det har I gjort i en sådan grad, at det i dag udgør virksomhedens nye identitet”, lød det fra regionsformanden.

- At være indstillet til denne pris syntes vi var fantastisk, men at vi så vandt den, er vi utrolig stolte og beærede over. Vi glæder os nu til at arbejde videre med vores “Aktiv koncept”, så vi kan gøre det endnu bedre, fortæller Mette og Carsten Andersen, ejere af Bryrup Camping

Turistpris2014 02Whiskydestilleri med styr på målgrupperne

Den anden temapris på 25.000 kroner skulle hylde en fokuseret målgruppesatsning og gik til en kandidat, der har valgt at slå på velvære for at tiltrække sine 8.000 årlige gæster. Modtageren var vestjyske Stauning Whisky, som fik disse ord med på vejen:

”I har med stor dygtighed grebet den mulighed for at øge omsætningen, der ligger i at tage udgangspunkt i fortællingen om produktet – både til danske og udenlandske gæster. Og I har gjort det på en personlig, sjov og lærerig måde”, sagde Bent Hansen.

- Vi er meget stolte over at blive udvalgt blandt virksomheder fra hele Midtjylland, fortæller Alex Hørup Munch, Stauning Whisky. Vi føler, at TurismeVÆKSTprisen er en stor anerkendelse af vores arbejde og at vi gør noget rigtigt. Forhåbentlig giver det endnu flere lyst til at besøge os hos Stauning Whisky.

Turistpris2014 03Personlig pris

Endelig havde regionsrådet valgt at hædre en person, der har udmærket sig på særlig vis. Det blev direktør for Ringkøbing Fjord Turisme Lykke Nielsen Høj, der med regionsrådsformandens ord gennem et stærkt og engageret lederskab har formået at gennemføre en række initiativer, der både har været visionære og har nydt stor opbakning og anerkendelse i erhvervet.

Initiativerne inkluderer bl.a. Die Dänische Nordsee og det nye Vestkystpartnerskab, der er under etablering som følge af regeringens nationale vækstplan for turismen.

- Jeg er meget glad og stolt. Det glæder mig, at der også uden for Ringkøbing-Skjern Kommune bliver lagt mærke til, at vi arbejder intensivt med at forbedre vilkårene for turismen og udvide med nye tilbud til vores gæster, fortæller Lykke Nielsen Høy, Turistdirektør hos Ringkøbing-Skjern Turisme.

Se listen med en kort beskrivelse af alle de indstillede kandidater

RELATERET INDHOLD

Nu er der åbnet for indstilling af kandidater til årets eftertragtede priser.

Tre priser og 125.000 kroner skal fordeles mellem tre turismeaktører i Region Midtjylland.

Hvem fortjener at blive hædret? Indstil din kandidat nu.