UDDANNELSE
Midtjysk Turisme

Det Professionelle Turisterhverv

Med projektet ”Det professionelle turisterhverv” har Midtjysk Turisme sat fokus på kompetenceudvikling af turismeerhvervet i Region Midtjylland. Med en samlet bevilling på 40 mio. kroner, finansieret af EU’s Socialfond, har Midtjysk Turisme gennemført en lang række konkrete kompetenceudviklingsaktiviteter, målrettet de midtjyske turismeaktører.

Det klare formål er at bidrage til professionaliseringen af turismeerhvervet i Region Midtjylland. Projektets aktiviteter har således understøttet arbejdet med de tre forretningsområder mersalg, stærke feriesteder og erhvervsturisme samt de tværgående indsatser, der skal bidrage til øget kvalitetsudvikling og internationalisering af det midtjyske turismeerhverv. Midtjysk Turisme har gennemført de regionale indsatser, imens tre lokale demonstrationsprojekter er gennemført af projektets øvrige partnere, som er VisitHerning, VisitAarhus, Destination Djursland, Ringkøbing-Skjern Kommune og Destination Ringkøbing Fjord. Projektet blev afsluttet december 2014.

Overskrifterne for projektets aktiviteter er:

Digitale kompetencer i et online kommunikationsperspektiv:

Indsatsen har sat fokus på viden om og øget anvendelse af digitale kompetencer med særligt fokus på digital forretningsudvikling, kommunikation og salg på online platforme.

 

Professionelle partnerskaber:

Professionelle partnerskaber har fokuseret på identifikation af nye modeller til forpligtende partnerskaber og til finansiering af de indsatsområder, der er centrale for den professionelle turistorganisation:

 

Fremtidens turistservice:

Indsaten har haft fokus på styrkelse og videreudvikling af relationen mellem turismeerhvervet og dens kunder, dvs. business-to-consumer-relation, med henblik på at skabe øget salg og gensalg.

 

Winter School:

I denne indsats arbejder Midtjysk Turisme på at skabe brobygning mellem det midtjyske turismeerhverv og Regionens uddannelsesinstitutioner. 

 

Turismefokuseret Erhvervsservice: 

Indsatsen har fokus på at fremme samarbejdet mellem turismeerhvervet og erhvervsservicesystemet i Region Midtjylland. 

 

Projektets tre demostrationsprojekter har følgende fokus: 

  • Destination Djursland har gennemført projektet: ”Djursland – vækst gennem oplevelser”.Projektet sætter fokus på destinationsudvikling gennem professionalisering af samarbejdet mellem partnere og serviceringen af turister. 
  • Destination Ringkøbing Fjord har gennemført projektet: "Oplevelsesudvikling ved Ringkøbing Fjord". Projektet sætter fokus på destinationsudvikling gennem formaliseret offentlig-privat samarbejde og implementering af en digital strategi. 
  • VisitAarhus og VisitHerning har gennemført projektet: ERHVERVSTURISME-AKADEMIET for Midtjylland. Indsatsen sætter fokus på kompetenceudvikling og opkvalificering af medarbejderne hos de midtjyske erhvervsturismeaktører.

Du kan læse mere om de forskellige projektindsatser i menuen til højre.

 

RELATERET INDHOLD

10 digitale trends i hotelbranchen

Udviklingen inden for service og digitalisering går stærkt og på et netop afholdt webinar afholdt af The Wall Street Journal, tager de pulsen på de seneste digitale trends, der bl.a. benyttes på Mariott Internationals hoteller.

Målgruppebeskrivelser

Målgruppebeskrivelser

Online markedsføring giver mange muligheder for at kommunikere med flere forskellige målgrupper, men forudsætter til gengæld at man kender til målgruppernes online adfærd.