UDDANNELSE
Midtjysk Turisme

Stærke Feriesteder

”Stærke Feriesteder” er ét af tre forretningsområder, som er en del af den midtjyske turismestrategi og -handlingsplan. Det overordnede mål med forretningsområdet er at fastholde og styrke Midtjyllands position som et område med attraktive kystdestinationer.  

Målet opnås gennem videreudvikling af få, men stærke og konkurrencedygtige feriesteder, og derfor er forretningsområdet centreret omkring to af regionens stærkeste feriesteder, hhv. Destination Djursland (Øst) og Destination Ringkøbing Fjord (Vest).

Hos Stærke Feriesteder Øst er operatøren et partnerskab mellem Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Fonden Destination Djursland. De vil som operatør gennemføre udviklingsprojektet: ”Djursland – vækst gennem oplevelser”

Hos Stærke Feriesteder Vest er operatøren et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing Fjord Turisme. De vil som operatør gennemføre udviklingsprojektet: ”Oplevelsesudvikling ved Ringkøbing Fjord”.

Som operatører for forretningsområdet skal de to feriesteder være frontløbere for udviklingen til gavn for hele regionen. De to feriesteder har med andre ord forpligtet sig til at sikre, at der sker udvikling og forankring på tværs i regionen dels gennem opsøgende arbejde med aktører uden for eget geografisk område og dels gennem tæt samarbejde med Midtjysk Turisme.

Indsatserne for forretningsområdet er centreret omkring udvikling af kystferieprodukter, afsætning af helstøbte ferieoplevelser samt destinations- og organisationsudvikling. Du kan læse mere om de primære indsatser og mål ved at klikke i menuen til højre.