UDDANNELSE
Midtjysk Turisme
Foro: Screenshot fra www.comwellsport.dk

Udnyt forretningspotentialet i naturoplevelser

Mere end 70 pct. af de turister, som holder ferie i Danmark, har naturen som et væsentligt motiv for deres ophold. Da flere og flere efterspørger oplevelser i naturen, opstår et stort forretningspotentiale for turismeaktører.

Sundhed er i stigende grad en integreret del af danskernes tilværelse. Det påvirker ferieadfærden, da flere bruger fritiden til at dygtiggøre og specialisere sig, dyrke sundheden eller lade batterierne op ved hjælp af sportsaktiviteter.

Tendensen får mange virksomheder til at tænke naturaktiviteter ind som en del af deres produkt- og oplevelsesudbud. Og der findes rigtig gode eksempler herpå.

Case 1: ”Mere end bare en campingplads”

Bryrup Camping modtog i november 2014 den ene af Region Midtjyllands to temapriser på 25.000kr, fordi de med servicetiltaget ”Aktiv camping - bevægelse, sundhed og velvære” har sat gæsteoplevelsen i centrum.

Allerede på forsiden af Bryrup Campings hjemmeside manifesterer de deres tema: Den aktive ferie. Her kan gæster læse mere om: Badning, Cykling, Gå eller løb, Golf, Fiskeri, Kano og Kajak, Geocaching samt Sjov, leg og spil. Og aktivitetsmulighederne følger med på alle hjemmesidens undersider ved hjælp af et fastindlejret banner.

Bryrup Camping har hermed truffet et valg. De fokuserer på den aktive ferie og skriver følgende på bryrupcamping.dk:

Aktiv ferie er en ferieform, som dækker over bevægelse, sundhed og velvære. En aktiv ferie giver dig en skøn fornemmelse i kroppen, en masse velvære og fede ferieoplevelser. Få en aktiv ferie med masser af oplevelser. Følg med i, hvad der sker - både på campingpladsen og i området.

Som det fremgår af teksten, gør de brug af både egne og andre kollegaers tilbud, hvilket giver gæsten en langt større palette at vælge ud fra.

Case 2: ”Vi glæder os til at se dig i sportstøjet”

Comwell Sport Rebild Bakkers placering giver en unik mulighed for at lukrere på naturens herligheder ud fra et fysisk aktivt sigte. Hotellet er endnu et eksempel på en dansk overnatningsaktør, som formår at integrere naturaktiviteter og oplevelser i sit produkt.

Her er naturen attraktionen, der forhøjer stedets værdi. Og på comwellsport.dk står følgende:

Bevæger du dig udenfor i de unikke naturomgivelser, er der masser af mulighed for at udfordre dig selv med en frisk løbe- eller cykeltur i det kuperede terræn. Indenfor på hotellet kan du bl.a. brænde energi af i poolen eller det veludstyret fitnessrum.

Hotellet tyer endvidere til et særligt fortællegreb, idet de præsenterer gæsten for, hvilke udfordringer der er i vente igennem en video. Se videoen her.

De unikke faciliteter og det store udbud af både indendørs- og udendørsaktiviteter er det, der differentierer hotellet fra andre. Denne differentiering fremgår også af den særegne måde, hvorpå de skriver på gensyn; nemlig med sætningen: ”Vi glæder os til at se dig i sportstøjet

Guide til turistvirksomheder: Brug naturens forretningspotentiale

Både eksemplet med Comwell Sport Rebild Bakker og Bryrup Camping understreger, at sundhed er en integreret del af vores livsførelse. De er eksempler på, hvordan professionelle virksomheder er bygget op omkring det stigende ønske og behov for aktive og sunde ferier.

En stor del af turisterne bruger naturen som basis for utallige aktivitetstyper. Lige fra cykel- og vandreture, lystfiskeri, svampeplukning, sejlads, surf, geocaching, fuglekiggeri, mv. Og som turistaktør kan du overveje, hvilke naturaktiviteter du kan tilbyde, udvikle eller henvise til?

HORESTA har med støtte fra Naturstyrelsen udarbejdet guiden Flere, længere, igen og andre – Guide til flere oplevelser i området. Guiden fungerer som idékatalog og giver gode råd til, hvordan du som turistvirksomhed kan udnytte naturen i nærområdet til at udvikle nye produkter og oplevelser. Find guiden her.

 

Inspiration: Turismens Trendblog