UDDANNELSE
Midtjysk Turisme

Kvalitetsudvikling

Kvalitetsudvikling er et nøglebegreb i turismen og angår alt fra kvaliteten af badevandet til udviklingen af fremtidens kvalitets-feriehuse. Find inspiration om emnet nedenfor og i menuen til højre.

Badevandskvaliteten er et aktiv for turismen

For fjerde år i træk har størstedelen af Danmarks strande og søer badevandskvalitet af den højeste standard. Det bekræfter EU-kommisionen, der med en ny badevandsrapport kan rapportere, at hele 77,2 % har fået karakteren "excellent". Sammenlagt opfylder 97,2 % af de danske strande og søer EU's krav til en tilfredsstillende badevandskvalitet.

"Badevandskvaliteten i Danmark bliver bedre år for år. Det er virkelig godt nyt for naturen og alle os vandhunde. Vores rene strande, søer og kyster er et kæmpe aktiv, når vi skal sælge Danmark til udenlandske turister. Det skal vi huske hver gang, vi vil promovere dansk turisme i resten af verden", siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Hent badevandsresultaterne her

Rekord: 250 Blå flag strande i Danmark

Det Blå Flag bliver hejst 301 steder denne sommer - 250 flag gives til strande og 51 flag til havne. Et rekortstort antal Blå Flag i Danmark med hele 3 strande flere end sidste år.

"Det Blå Flag betyder meget for kommuner med kystturisme. Turisterne kender flaget, og ved at Blå Flag er lig med godt badevand og sikre badeforhold. Vi oplever, at der er stor prestige i at få flaget, og kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til kriterierne om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling,” siger Bjarke Lembrecht Fransen, der er projektleder på Friluftsrådets Blå Flag program.

Læs mere om uddelingen af de Blå Flag her

Hvordan forbedrer man kvaliteten i fremtidens feriehus?

Turister har forskellige krav til fremtidens feriehuse - og der er forskel på kravene fra danske og udenlandske turister. Det samme gælder for nuværende og potentielle turister. Generelt efterspørger turosterne dog alle mere kvalitet i feriehusene.

Det primitive udtryk, der tidligere har været en del af sommerhusenes charme, er ikke længere nok. Der skal 'mere' til end aflagte møbler og service.

I menuen til højre finder du inspiration til kvalitetsudvikling af Fremtidens Feriehus.